Ziektekosten verzekeringen vergelijken

Ziektekostenverzekering vergelijken

Ziektekostenverzekering vergelijkenKiezen voor de beste of de goedkoopste ziektekostenverzekering?  

De juiste ziektekostenverzekering kiezen is moeilijk. In dit artikel helpen we je ziektekostenverzekeringen vergelijken. 

Wij vergelijken twee soorten ziektekostenverzekeringen:

1. De beste ziektekostenverzekering: Bewuzt

2. De goedkoopste ziektekostenverzekering: CZ Direct

Hieronder worden deze ziektekostenverzekeringen vergeleken.

De beste ziektekostenverzekering: Bewuzt. 

De beste ziektekostenverzekering is Bewuzt. Voor €95 in de maand heb je een basisverzekering met een minimaal eigen risico. 

Een groot voordeel van deze ziektekostenverzekering is dat het eigen risico minimaal is. Het eigen risico is dus €350,-- (wettelijk verplicht). 

Een leuk extra voordeel is dat je korting krijgt op een aanvullende tandartsverzekering. En declareer je uiteindelijk niets? Dan krijg je het volgende jaar no-claimkorting.

Een nadeel kan zijn dat alles online gedaan moet worden. Voor jongeren waarschijnlijk geen probleem, voor ouderen misschien niet de eerste keuze. 

Een aantal belangrijke dingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar: bril, contactlenzen, fysiotherapie, medicijnen (tenzij het een voorkeursgeneesmiddel is). Dit valt dus allemaal onder het eigen risico.

Kortom, het eigen risico is klein, dus daarom perfect voor mensen die vaker naar de dokter gaan. Neem er eventueel nog  een extra optie, zoals: ‘Bewuzt Tand Goed’ bij. Hiermee weet je zeker dat alles vergoed wordt. 

De goedkoopste ziektekostenverzekering: CZ direct. 

De goedkoopste ziektekostenverzekering is CZdirect. Voor €72,50 per maand ben je verzekerd. Het eigen risico is hier maximaal. 

Een voordeel van deze ziektekostenverzekering is dat deze goedkoop is. Voor de meeste personen geldt dan dat de zorgtoeslag hoger is dan de premie van de ziektekostenverzekering.

Een nadeel van deze ziektekostenverzekering is dat het eigen risico maximaal (€850,--) is. Dit betekent dat kosten die gemaakt worden eerst van het eigen risico af gaan. Kosten die van het eigen risico af gaan zijn: alternatieve geneeswijzen, medicijnen, brillen / contactlenzen, fysiotherapie, tandarts en spoedeisende hulp in het buitenland. 

Kortom, deze ziektekostenverzekering is perfect voor personen die niet veel ziektekosten maken en zelden het eigen risico volledig gebruiken. Voor personen die bijvoorbeeld vaak naar de dokter gaan, is dit geen slimme keuze. 

Conclusie

Welke vraag moet je stellen wanneer je ziektekostenverzekeringen vergelijkt? Ga je voor de goedkoopste ziektekostenverzekering, of voor de beste ziektekostenverzekering?

Het ligt er aan of je veel zorg nodig hebt of weinig. Daarnaast is het de vraag of je bereid bent gebruik te maken van vrijwillig eigen risico. In 2014 geldt een eigen risico van €360,--. 

Voor personen die veel zorg nodig hebben is de zorgverzekering van Bewuzt aan te raden. Zoals uit de ziektekostenverzekering vergelijking is gebleken zal dit de meest voordelige optie zijn. 

Voor personen die weinig zorg nodig hebben, is de zorgverzekering CZ direct aan te bevelen. 

Het is duidelijk dat het zin heeft om ziektekostenverzekeringen te vergelijken. Bedenk hierbij goed welke factoren je mee laat wegen in bij het ziektekostenverzekering vergelijken. 

Wil je collectieve ziektekostenverzekeringen vergelijken:
> Collectieve korting op je zorgverzekering
> Collectieve korting voor zelfstandigen