Ziektekosten verzekeringen vergelijken

Ziektekostenverzekering goedkoper in 2014

De eerste premie voor de ziektekostenverzekering 2014 is bekend gemaakt. DSW maakt de ziektekostenverzekering in 2014 90 euro goedkoper op jaarbasis. De verwachting is dat andere ziektekostenverzekeraars de verzekering ook goedkoper zullen maken voor 2014.

DSW is al jaren de prijszetter voor ziektekostenverzekeringen. DSW is prijszetter geworden door jaar na jaar als eerste de premie voor de ziektekostenverzekering bekend te maken. Bij DSW betaal je in 2014 € 95,- per maand. Hiermee wordt DSW waarschijnlijk niet de goedkoopste ziektekostenverzekering in 2014.

Het kan zijn dat door de goedkopere premie bij de eerste ziektekostenverzekeraar die zijn premie bekend maakt er een prijsoorlog komt omtrent ziektekostenverzekeringen. Daarnaast stelt de consumentenbond stelt dat ziektekostenverzekeringen nog veel goedkoper kunnen dan dat ze in 2013 waren. Zij stellen dat de premies in 2014 gemiddeld 25 euro goedkoper kunnen worden. Ziektekostenverzekeraars maakten in 2013 veel winst op de verzekeringen door hoge solvabiliteitspercentages te hanteren. Een aantal medicijnen zijn uit het basispakket voor ziektekostenverzekeringen gehaald. Dit zorgt er ook voor dat premies op ziektekostenverzekeringen goedkoper kunnen worden.

Wanneer voldoende ziektekostenverzekeraars de premies bekend gemaakt worden kun ziektekostenverzekeringen vergelijken. Zoals het er nu uit ziet is iedereen die in 2014 overstapt van ziektekostenverzekering goedkoper uit.