Ziektekosten verzekeringen vergelijken

Diane 35 niet langer in ziektekosten verzekering

Houdt met het vergelijken van uw ziektekosten verzekering voor 2014 rekening met dat de Diane 35 pil niet meer vergoed zal worden door de ziektekosten verzekering. Ook goedkopere alternatieven van de Diane 35 pil zullen vanaf 2014 niet meer vergoed worden door uw ziektekostenverzekering. Huisartsen wordt geadviseerd om de Diane 35 in 2014 niet meer voor te schrijven.

De Diane 35 pil wordt door Nederlanders gebruikt tegen acne. Nederlanders die last hebben van acne zullen naar een andere behandeling moeten zoeken. In veel aanvullende ziektekostenverzekeringen worden acne behandelingen tot een bepaald bedrag vergoed.

De Diane 35 pil is uit de ziektekostenverzekering voor 2014 gehaald omdat een aantal Nederlanders aan de pil overleden zijn. Volgens de voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen zijn in Nederland 10 overlijdensgevallen bekend door de Diane 35 pil. Wanneer de pil uit medische noodzaak benodigd is wordt deze alsnog vergoed in de ziektekostenverzekering voor 2014.