Ziektekosten verzekeringen vergelijken

Onderstaand vindt u vergelijkingen van ziektekostenverzekeringen, onderverdeeld in basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen. De vergelijkingen zijn objectief en volledig onafhankelijk van ziektekostenverzekeraars gemaakt.

Basisverzekering

  Verzekeraar Ziektekostenverzekering Prijs
       
Goedkoopste mobiele telefoon abonnementen vergelijken Bewuzt

Basisverzekering

Onderdeel van VGZ

Korting bij aanvullende- of tandverzekering

Eenvoudig online je zaken regelen

€ 85,-
per maand

Overstappen Meer informatie

 

Aanvullende verzekering

  Verzekeraar Ziektekostenverzekering Prijs
       
Goedkoopste mobiele telefoon abonnementen vergelijken
Ditzo

Basiverzekering + Aanvullende verzekering Budget

Vrije keuze ziekenhuizen en specialisten

Recht op spoedeisende hulp in het buitenland

Persoonlijke zorgcoach voor bemiddeling en advies
€ 104,-
per maand

Overstappen Meer informatie

 

Tandverzekering

  Verzekeraar Ziektekostenverzekering Prijs
       
Goedkoopste mobiele telefoon abonnementen vergelijken
Bewuzt

Bewuzt Tand

Onderdeel van VGZ

Korting bij aanvullende- of tandverzekering

Eenvoudig online je zaken regelen
€ 96,-
per maand

Overstappen Meer informatie

Nadat u op "meer informatie" geklikt heeft kunt u de ziektekostenverzekering nog aanpassen.

 

Waar op te letten bij ziektekostenverzekeringen vergelijken

Waar op te letten bij ziektekostenverzekeringen vergelijkenHedendaags heeft men veel keuzes bij ziektekostenverzekeringen vergelijken. Het is daarom handig om vooraf te weten wat men nodig heeft.

Ziektekostenverzekeringen vergelijken op basis van benodigdheden

Bij het vergelijken van ziektekostenverzekeringen is het raadzaam om de juiste onderdelen te vergelijken. Zo kan voorkomen worden dat men te veel betaald voor een ziektekostenverzekering. Voor een sportief persoon die veel sport is het verstandig om te vergelijken op basis van het aantal fysio behandelingen dat per jaar vergoed wordt.

De kosten voor een fysiotherapie behandeling liggen tussen de € 29,- en € 35,- per behandeling. Wanneer men langdurige behandeling nodig heeft kan het zijn dat het aantal vergoede behandelingen overschreden wordt. Het is daarom raadzam als sporter hier rekening mee te houden. Hamstring blessures zijn veelvoorkomend bij voetballers. Deze blessure heeft vaak twee behandelingen per week nodig gedurende minimaal twee maanden.

Ziektekostenverzekeringen voor ouders met kinderen

Wanneer men kinderen heeft zal men daarvoor de ziektekostenverzekeringen vergelijken. Zo is het raadzaam om rekening te houden dat kinderen minder vaak gebruik zullen maken van bijvoorbeeld fysiotherapie. Echter zullen kinderen meer gebruik maken van de aanvullende zorgverzekering van hun ouders aangezien het gebit volop aan het ontwikkelen is.

Voor ouders met wat oudere kinderen is het dan weer raadzaam om rekening te houden dat het gebit ontwikkeld is en dat zij minder vaak gebruik zullen maken van een aanvullende tandartsverzekering. Mocht men kinderen hebben met een slechter gebit dan is het raadzaam om toch een aanvullende zorgverzekering te nemen ook al is het gebit ontwikkeld. Wanneer een kind een beugel nodig heeft moet de ouder een aanvullende zorgverzekering afsluiten om een vergoeding te krijgen voor orthodontie.

Ziektekostenverzekeringen vergelijken levert voordeel op

Door de bovenstaande tips in acht te nemen kan men de ziektekostenverzekeringen vergelijken die aansluiten bij uw benodigdheden. Zo voorkomt men overbodige kosten aan zorgverzekering waar geen gebruik van gemaakt wordt. Door verschillende ziektekostenverzekeringen te vergelijken kan men dus vele euro’s per jaar besparen.

> Besparen op ziektekostenverzekering bij vrijwillig eigen risico

De beste ziektekostenverzekering

De beste ziektekostenverzekeringNederland is een zorgstaat. Iedereen heeft toegang tot professionele zorg. De beste ziektekostenverzekering is Bewuzt.

Ziektekostenverzekering in Nederland

In Nederland is men vrij zelf een ziektekostenverzekering te kiezen. Een achttienjarige heeft veel keuzes, als de ziektekostenverzekering verkeerd gekozen wordt kan dat veel kosten. Jongeren krijgen van de overheid een tegemoetkoming voor de ziektekosten, momenteel is dit € 80,- per maand. De beste ziektekostenverzekering is € 95,- per maand.

Hoewel men zelf de keuze heeft om een ziektekostenverzekering te kiezen is het wel verplicht in Nederland. In enkele gevallen is het niet verplicht, bijvoorbeeld als men het van het geloof niet mag. Een afspraak bij de doctor is echter duur als geen verzekering is afgesloten.

De beste ziektekostenverzekering

De beste ziektekostenverzekering kan goedkoper worden als goed gekeken wordt naar wat er nodig is. De basisverzekering van Bewuzt is € 68,50 per maand. Dit is met een eigen risico van € 860,-. De tandarts verzekering en de fysio verzekering zijn optioneel. Het is verstandig een fysio verzekering te nemen als er veel gesport wordt. Blessures zijn altijd vervelend, een fysiotherapeut kan het genezingsproces versnellen. 

Een tandartsverzekering is vrij duur, als er vaak problemen zijn met het gebit is het aangeraden deze verzekering te kiezen. Als dit niet het geval is, is het betalen van de rekening vaak goedkoper dan het verzekeren.

Gezondheid en ziektekosten

Als men gezond leeft en sport, is er minder kans op ziektes of blessures. Hierdoor kan ook een goedkope ziektekostenverzekering worden genomen. Bewuzt wordt goed beoordeeld in vergelijkingen. Bewuzt is de beste ziektekostenverzekering omdat men zelf kan kiezen tussen goede zorg en zeer goede zorg. 

> Bekijk de beste ziektekostenverzekering 

Ziektekostenverzekeringen vergelijken voor 2014

Ziektekostenverzekering vergelijkenVerzekeringen zijn zeer belangrijk. Toch wil je er niet onnodig veel geld aan uitgeven. Daarom moet je ziektekostenverzekeringen vergelijken. Wanneer je dit doet kan je met de goedkoopste verzekering toch nog goed verzekerd zijn. Je moet vooral ervoor zorgen dat jouw verzekering ook echt goed bij je past.

Waar moet je op letten bij ziektekostenverzekeringen vergelijken?

Er zijn natuurlijk een hoop zaken waar je op moet letten bij het vergelijken van een ziektekostenverzekering. Het moet namelijk relevant voor je zijn. Bedenk dus ook goed van te voren of je graag een zo'n goedkoop mogelijke ziektekostenverzekering neemt, of liever jezelf zo goed verzekeren dat je er nooit meer een omkijken naar hebt. Daarbij moet je ook bedenken wat je harder nodig hebt, tandarts of fysio. Maak je bijvoorbeeld nooit gebruik van de fysio maar is de tandarts wel blij om je te zien, dan kan je beter een pakket nemen met een goede tandarts verzekering.

Eigen risico ziektekostenverzekeringen

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is je eigen risico. En dan gaat het natuurlijk om de vrijwillige eigen risico bijdrage. Want moet je een hoog eigen risico nemen of een laag? Dit is iets wat geheel aan jezelf ligt. Ben jij het type dat graag oververzekerd word? dan moet je natuurlijk een zo'n laag mogelijk eigen risico nemen. Wil je het liefst zo goedkoop mogelijk dan moet je een hoog eigen risico nemen. Belangrijkste is om te bedenken of je vaak van iets gebruik gaat maken of niet vaak.

Ziektekostenverzekering vergelijken

Ziektekostenverzekering vergelijkenKiezen voor de beste of de goedkoopste ziektekostenverzekering?  

De juiste ziektekostenverzekering kiezen is moeilijk. In dit artikel helpen we je ziektekostenverzekeringen vergelijken. 

Wij vergelijken twee soorten ziektekostenverzekeringen:

1. De beste ziektekostenverzekering: Bewuzt

2. De goedkoopste ziektekostenverzekering: CZ Direct

Hieronder worden deze ziektekostenverzekeringen vergeleken.

De beste ziektekostenverzekering: Bewuzt. 

De beste ziektekostenverzekering is Bewuzt. Voor €95 in de maand heb je een basisverzekering met een minimaal eigen risico. 

Een groot voordeel van deze ziektekostenverzekering is dat het eigen risico minimaal is. Het eigen risico is dus €350,-- (wettelijk verplicht). 

Een leuk extra voordeel is dat je korting krijgt op een aanvullende tandartsverzekering. En declareer je uiteindelijk niets? Dan krijg je het volgende jaar no-claimkorting.

Een nadeel kan zijn dat alles online gedaan moet worden. Voor jongeren waarschijnlijk geen probleem, voor ouderen misschien niet de eerste keuze. 

Een aantal belangrijke dingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar: bril, contactlenzen, fysiotherapie, medicijnen (tenzij het een voorkeursgeneesmiddel is). Dit valt dus allemaal onder het eigen risico.

Kortom, het eigen risico is klein, dus daarom perfect voor mensen die vaker naar de dokter gaan. Neem er eventueel nog  een extra optie, zoals: ‘Bewuzt Tand Goed’ bij. Hiermee weet je zeker dat alles vergoed wordt. 

De goedkoopste ziektekostenverzekering: CZ direct. 

De goedkoopste ziektekostenverzekering is CZdirect. Voor €72,50 per maand ben je verzekerd. Het eigen risico is hier maximaal. 

Een voordeel van deze ziektekostenverzekering is dat deze goedkoop is. Voor de meeste personen geldt dan dat de zorgtoeslag hoger is dan de premie van de ziektekostenverzekering.

Een nadeel van deze ziektekostenverzekering is dat het eigen risico maximaal (€850,--) is. Dit betekent dat kosten die gemaakt worden eerst van het eigen risico af gaan. Kosten die van het eigen risico af gaan zijn: alternatieve geneeswijzen, medicijnen, brillen / contactlenzen, fysiotherapie, tandarts en spoedeisende hulp in het buitenland. 

Kortom, deze ziektekostenverzekering is perfect voor personen die niet veel ziektekosten maken en zelden het eigen risico volledig gebruiken. Voor personen die bijvoorbeeld vaak naar de dokter gaan, is dit geen slimme keuze. 

Conclusie

Welke vraag moet je stellen wanneer je ziektekostenverzekeringen vergelijkt? Ga je voor de goedkoopste ziektekostenverzekering, of voor de beste ziektekostenverzekering?

Het ligt er aan of je veel zorg nodig hebt of weinig. Daarnaast is het de vraag of je bereid bent gebruik te maken van vrijwillig eigen risico. In 2014 geldt een eigen risico van €360,--. 

Voor personen die veel zorg nodig hebben is de zorgverzekering van Bewuzt aan te raden. Zoals uit de ziektekostenverzekering vergelijking is gebleken zal dit de meest voordelige optie zijn. 

Voor personen die weinig zorg nodig hebben, is de zorgverzekering CZ direct aan te bevelen. 

Het is duidelijk dat het zin heeft om ziektekostenverzekeringen te vergelijken. Bedenk hierbij goed welke factoren je mee laat wegen in bij het ziektekostenverzekering vergelijken. 

Wil je collectieve ziektekostenverzekeringen vergelijken:
> Collectieve korting op je zorgverzekering
> Collectieve korting voor zelfstandigen

 

Ziektekostenverzekering goedkoper in 2014

De eerste premie voor de ziektekostenverzekering 2014 is bekend gemaakt. DSW maakt de ziektekostenverzekering in 2014 90 euro goedkoper op jaarbasis. De verwachting is dat andere ziektekostenverzekeraars de verzekering ook goedkoper zullen maken voor 2014.

DSW is al jaren de prijszetter voor ziektekostenverzekeringen. DSW is prijszetter geworden door jaar na jaar als eerste de premie voor de ziektekostenverzekering bekend te maken. Bij DSW betaal je in 2014 € 95,- per maand. Hiermee wordt DSW waarschijnlijk niet de goedkoopste ziektekostenverzekering in 2014.

Het kan zijn dat door de goedkopere premie bij de eerste ziektekostenverzekeraar die zijn premie bekend maakt er een prijsoorlog komt omtrent ziektekostenverzekeringen. Daarnaast stelt de consumentenbond stelt dat ziektekostenverzekeringen nog veel goedkoper kunnen dan dat ze in 2013 waren. Zij stellen dat de premies in 2014 gemiddeld 25 euro goedkoper kunnen worden. Ziektekostenverzekeraars maakten in 2013 veel winst op de verzekeringen door hoge solvabiliteitspercentages te hanteren. Een aantal medicijnen zijn uit het basispakket voor ziektekostenverzekeringen gehaald. Dit zorgt er ook voor dat premies op ziektekostenverzekeringen goedkoper kunnen worden.

Wanneer voldoende ziektekostenverzekeraars de premies bekend gemaakt worden kun ziektekostenverzekeringen vergelijken. Zoals het er nu uit ziet is iedereen die in 2014 overstapt van ziektekostenverzekering goedkoper uit.